1. Presse
  2. Pressemeddelelser
  3. Modernisering koster for ALDI - investering påvirker årets resultat

Modernisering koster for ALDI - investering påvirker årets resultat

09.05.2018 Aldi Danmark kommer ud af 2017 regnskabsåret med et plus for omsætningen på 164 mio. kr., og et driftsresultat på minus 84 mio. kr. i forhold til året før. Resultatet er ikke uventet, efter et år med store afskrivninger, indførelse af nyt butikskoncept og omfattende modernisering af hele butiksnettet.

"Der er gode grunde til, at vi kommer med et regnskab, som vi selvfølgelig ikke kan være tilfredse med: vi har valgt at lukke et meget stort antal butikker, som betød store afskrivninger på ejendomme og derudover har vi haft for store non-food varelagre, som har kostet dyrt at realisere", fortæller Aldi Danmarks nye CEO Finn Tang.

På trods af at Aldi Danmark har lukket 32 butikker, så stiger både omsætning pr. butik og gennemsnitskøb. Målet for Aldi er, at flere kunder vil fylde mere i indkøbsvognen flere gange om ugen, så hele dagligvarekøbet lægges hos Aldi.

"Vi står nu med en stærk strategi, der i løbet af de kommende år leverer et langt bredere kvalitetsvaresortiment, og en lækker butiksoplevelse, vi ikke tidligere har stået for. Det er jeg sikker på, at kunderne vil komme efter, men det tager tid", siger Finn Tang.

Det vil også påvirke næste års regnskab, at Aldi er i fuld gang med at tilpasse og modernisere butiksnettet, fordi det er dyrt at holde lukket, mens det sker. Lige som Aldi leder efter ejendomme hvor der kan etableres helt nye butikker, så kæden igen kan komme op over 200 butikker.

I 2017 lukkede Dagrofa Kiwikæden, og Fakta har netop annonceret at man lukker 47 butikker. "Der er klart for mange supermarkeder, der kæmper om de samme kunder i Danmark, men vi kan heldigvis være med i det udskillelsesløb, for vi har en stærk ejer", siger Finn Tang, som har fået en 3-cifret millioninvestering af Aldi Nord Gruppen til at eksekvere den kundefokuserede strategi.

Kontakt: Vicedirektør for CSR, Marketing & Kommunikation Thomas Bang
E-mail: presse@aldi.dk

FAKTA OM ALDIS ÅRSRESULTAT FOR 2017

Regnskabet dækker perioden 01.01.2017 - 31.12.2017

ALDI DANMARK APS (MIO. KR.)  
2017 2016  
NETTOOMSÆTNING                 
DRIFTSRESULTAT                        
ÅRSRESULTAT                             
EGENKAPITAL                             
3.828
-313
-326
1.505
3.664
 -229
 -243
1.432
 

FAKTA OM ALDI DANMARK

I Danmark har ALDI eksisteret i over 40 år, og har pt. 187 butikker med 2.300 medarbejdere fordelt over hele landet.

ALDI Danmark er i gang med en revitaliseringsplan for et større 3-cifret million beløb, som renoverer størstedelen af butiksnettet, med en helt ny købsoplevelse og fokus på flere friske varekategorier, flere mærkevarer og flere danske varer. Aldi har vundet de tre seneste prissammenligninger på dagligvarer og økologiske varer, og havde i 2017 i alt 14 testvindende produkter.

ALDI Nord Gruppen er en af Europas største discountkæder, med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland hvor man er nummer 1 i discount.
Læs mere her.

Finn Tang blev udnævnt til ny CEO pr. 1. september 2017, og efter 3 måneders introduktion til ALDI Nord gruppen, satte han sig effektivt i stolen på hovedkontoret i Albertslund pr. 1. januar 2018. Hans opgave er at dreje forretningen hen mod større omsætning pr. kunde, og eksekvere på den strategi som effektiviserer organisationen, moderniserer butiksnettet og skærper sortimentet, samt fortælle danskerne, at Aldi har forandret sig, væk fra det discount stod for engang, til det discount står for i dag for Aldi: en indbydende butiksoplevelse, hvor man kan handle en fuld kurv, med dagligvarekøb til de laveste priser på markedet, uden at gå på kompromis med høj kvalitet, produceret med ansvarlighed. Det er "Det nye Aldi"

Påmindelse af
Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch