1. Dej
Rør gæren ud i kærnemælken. Hvis det skal gå lidt hurtigere, så lun kærnemælken til ca. 37 grader først.
2.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive – sæt til side.
3.
Bland salt, sukker, og vanilje i melet, og rør det i kærnemælken.
4.
Tilsæt æggeblommerne, og rør til dejen er uden klumper.
5.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen. Dæk skålen til, og sæt den til hævning i ca. 1½ time (en time ekstra hvis kærnemælken var varmet). Dejen kan også, hvis man bruger kold kærnemælk, hæve i køleskab ca. 8 timer.
1. Bagning
Varm æbleskivepanden godt op.
2.
Bland fyldet sammen, og stil i en skål ved siden af komfuret. Det skal være nemt at komme til.
3.
Sæt en ske eller en anden ting, der er egnet til opøsning af dej (f.eks. en sovseske) i dejen. Luften ryger ret hurtigt ud af dejen, men æbleskiverne skal nok blive fine og luftige.
4.
Kom lidt fedtstof i hvert hul, når det er bruset af, fyld da hullet ca. ½ op med dej, ca. 1 teskefuld i, og fyld efter med en smule dej, så hullet er fyldt.
5.
Vend æbleskiverne, så snart de er begyndt at danne skal, ca. ¼ omgang ad gangen. Når der er dannet skal hele vejen rundt, vend da så ofte som nødvendigt.
6.
Servér æbleskiverne lune med flormelis drysset over, og evt. flormelis og marmelade til ”at dyppe i”.
TIP
Prøv vores testvindende luksusgløgg tilsat mandler og rosiner til æbleskiverne.