Kransekage

Svær

120Min.

Tilberedningstid

Kransekage - Opskrifter fra ALDI

Ingredienser 10 Portioner

Kransekagemasse
800 g rå marcipan
300 g sukker
75 g pasteuriseret æggehvide
Sprøjteglasur
125 g sigtet flormelis
50 g pasteuriseret æggehvide
1 dråbe eddike
Vi kan desværre ikke garantere, at alle varer er i vores sortiment året rundt.
Kransekage

Sådan gør du

1. Kransekagemasse

Ælt sukker og marcipan sammen, og tilsæt æggehviden lidt efter lidt. Massen skal være lidt klisteret, men må ikke flyde ud. Det kan meget nemt gøres på en røremaskine.

2.

Kom kransekagemassen i en plastikpose, og læg den i køleskabet i minimum 1 time, men meget gerne til dagen efter.

3. Bagning

Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).

4.

Rul kransekagemassen ud i stænger på ca. 1½ - 2 cm i diameter.

5.

Tryk stængerne flade med håndroden i den ene side, så de bliver let trekantede.

6.

Løsn massen fra bordpladen i en lang glidende bevægelse med en skarp kniv.

7.

Skær stængerne i stykker af stigende længde. Det første stykke skal være 7,5 cm, det næste 10 cm osv. Hvert stykke skal være 2,5 cm længere end det foregående.

8.

HUSK at lave en kegle til toppen (tril en kugle, og lav den kegleformet ved at vinkle hænderne en smule, mens der rulles).

9.

Sæt stængerne på en bageplade med bagepapir, og saml dem til kransekageringe. Vær omhyggelig med at lave ringene så cirkelformede som muligt. Der skal være god plads mellem ringene.

10.

Bag kransekagen i 15-18 minutter, indtil den er lysebrun.

11.

Tag bagepladen ud af ovnen, og lad ringene sætte sig en smule, inden bagepapiret skubbes af pladen. Ringene er meget bløde, når de lige er kommet ud af ovnen.

12.

Lad ringene køle helt af, inden toppen samles.

13. Samling af kransekagetop

Rør en sprøjteglasur af 125 g sigtet flormelis, 50 g pasteuriseret æggehvide og en dråbe eddike. Det er meget vigtigt, at flormelissen er sigtet, da selv de mindste klumper vil gøre det svært at sprøjte glasuren fint ud.

14.

En sprøjteglasur skal være stivere end en almindelig overtræksglasur. Når man trækker skeen op af glasuren, skal den følge med og danne en top, der meget langsomt flyder ud.

15.

Fyld en cornet (et kræmmerhus) af bagepapir lidt over halvt op med glasur, og luk den i enden ved at folde siderne sammen. Klip en lille smule af spidsen.

16.

Når du trykker forsigtigt på cornetten (fra enden af), skal glasurstrengen ikke være meget mere end 1 mm tyk.

17.

Tag den største ring, og kom lidt glasur på undersiden. Sæt den på et fad eller en tallerken, der er stor nok til, at den står plant. Glasuren under får den til at stå fast.

18.

Sprøjt det traditionelle glasurmønster på ringen. Hav tålmodighed. Hold cornetten højt (5-10 cm) over kransekagen, og lav bølgerne med små vip. Den perfekte glasur har parallelle streger og små halvcirkler i bunden.

19.

Når den første ring er sprøjtet færdig, så sættes den næste på, mens glasuren stadig er våd. På den måde holdes toppen sammen af den størknede glasur.
Velbekomme

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne? *

Udfyld venligst dette felt.
Udfyld venligst dette felt.

Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.