Frugt og grønt på en grøn baggrund

Frisk frugt & grønt

6 om dagen

Tag en bid af noget sprødt, sødt eller saftigt. Med vores store udvalg af frisk frugt og grønt i ALDI er der altid gode muligheder for at finde inspiration til et lækkert måltid eller en snack på farten. Vi vil gerne gøre det let og attraktivt at vælge grønt og tilbyder derfor:     

 • 6 friske tilbud på frugt og grønt – hver uge
 • Altid mere end 100 slags frugt og grønt til friske priser
 • Danske råvarer i sæson
 • Vej selv frugt og grønt – betal kun for det, du har brug for
 • Godt udvalg af økologiske varer
 • Frugt og grønt i Too Good To Go-lykkeposer

 

I ALDI skal frugt og grønt være en naturlig del af kosten, og derfor arbejder vi også med skærpede kvalitetskrav til vores varer. Det betyder, at vi i ALDI har sat en grænseværdi for indholdet af pesticidrester på 20-30% under EU’s maksimalgrænseværdi. 

seks om dagen

Spis 600 gram om dagen

I Danmark har Fødevarestyrelsen formuleret en række kostråd, som bl.a. siger, at vi skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Heraf skal minimum halvdelen være grøntsager - og gerne af den grove slags som fx gulerødder, blomkål og broccoli.
 

En let vej til vitaminer og mineraler
Der er mange fordele ved at spise meget frugt og grønt - og du vil selv opleve effekten. Først og fremmest sikrer du, at din krop får de nødvendige vitaminer og mineraler, så du kan holde sig sund og rask. Samtidig vil du undgå, at bukserne strammer for meget, da langt det meste frugt og grønt indeholder relativt få kalorier. Derudover kan en kost med masser af frugt og grønt virke forebyggende på hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Frugt og grønt i ALDI

Få idéer til mad med mere grønt

Selvom der er mange 'gulerødder' forbundet med en grøn kost, er det ikke altid lige let at snige grøntsagerne ind med kødsovsen. Mange gange er det heller ikke lige let at finde inspiration til nye retter, hvor det er grøntsagerne, der spiller hovedrollen.

I ALDI vil vi gerne hjælpe dig med at spise mere grønt, og du kan derfor her hente nye idéer i et par grønne opskrifter og få indblik i sæsonens råvarer, så du både spiser grønt og mere bæredygtigt. Til slut får du også et par enkle og effektive tips til, hvordan du bedst opbevarer frugt og grønt.

Grøntsager

Sæsonkalender

Find ud af hvilken type frugt og grønt, der passer til de forskellige årstider i vores sæsonkalender.

Læs mere
Broccolisuppe - Opskrifter fra ALDI

Broccolisuppe

Uhmmm ... dejlig varm suppe på en kølig dag. Prøv den lækre broccolisuppe, fuld af vitaminer og flot i farven.

Læs mere
Bulgotto med spidskål, Danablu og valnødder

Bulgotto med spidskål, Danablu og valnødder

En smagfuld ret, som du kan nyde både som hovedret eller til frokost - eller med én, du gerne vil forkæle.

Læs mere
Fyldte squash med grøntsags- og ris-fyld

Fyldte squash med grøntsags- og ris-fyld

Bring lidt sydeuropæisk stemning til bordet med denne ret, som smager af sol og gode råvarer.

Læs mere

Tips til at holde frugten frisk 

Alle kender det: Frugter og grøntsager er kun rigtig lækre, når de er friske! Hvis et udskåret æble er blevet brunt, eller en banan er blevet blød, er det ikke helt så god en oplevelse at spise dem. Derfor har vi samlet vores bedste husmoderråd om frugter og grøntsager til dig her.   

Få avocado til at modne hurtigt

Avocadoer modner naturligt ved stuetemperatur, men hvis du gerne vil sætte farten op, kan du lægge dem sammen med tomater, bananer eller æbler - evt. i en pose. Så går det hurtigere.

Dryp æblestykker med citron

Hvis du ikke bryder dig om, at dine æblebåde eller -stykker bliver brune, så dryp noget citron ud over (f.eks. citronsaft fra vores eget mærke Økolivet).     

Æbler og bananer for sig

I frugtskåle ligger æbler og bananer ofte ved siden af hinanden. Men det er desværre ikke så godt for bananerne. Når æbler modnes udvikler de nemlig ethylen, og det kan medføre, at bananerne bliver hurtigere brune.    

Opbevar kartoflerne i mørke

Det var med god grund, at man i gamle dage havde såkaldte kartoffelkældre. For når kartofler skal opbevares, er det vigtigt, at der ikke kommer lys til knoldene. Det går selvfølgelig også uden en kælder, så skal du blot pakke kartoflerne ind i avispapir.

I køleskabet eller ej?

For de fleste typer frugt gælder det, at de ikke behøver at komme i køleskabet. Det modsatte er tilfældet med bær, de holder sig bedre i køleskab. For grøntsager gælder, at salat, rodfrugter og friske bælgfrugter hører til i køleskabet. Tomater og courgetter mister på den anden side hurtigt deres aroma. Derfor skal de opbevares ved stuetemperatur.   

Frasortér bær, der er blevet mast

Hvis du køber en skål med jordbær eller andre bær, kan du risikere, at enkelte bær er blevet mast. I så fald skal du hurtigst muligt fjerne dem fra bakken, da der ellers hurtigt kan dannes skimmelsvamp, som kan sprede sig til de andre bær.   

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne?

Datovælger

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Bemærk
 • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
 • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
 • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
 • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
 • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
 • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch