Flot landskab

Dyrkningsområder

Som med andre naturprodukter har dyrkningsområdet en afgørende betydning for råvarens smag og kvalitet. De klimatiske forhold, jordbundens beskaffenhed, teplantagens placering, og hvor højt den ligger, har en afgørende betydning for slutproduktets smagskvalitet. Desuden kultiveres der overalt på jorden andre krydsninger, hvilket frembringer helt særlige smagsretninger.

Ved ALDI's teprodukter bruger vi udelukkende de bedste kvaliteter fra skattede dyrkningsområder i hele verden. Disse områder giver os sikkerhed for, at producenten kan sit håndværk, og at vi får råvarer af den fineste kvalitet.

Tedyrkning

Afrika - fra højlandet i Kenya og Sydafrika

Afrika er et meget ungt tekontinent - her er der kun blevet dyrket teplanter i ca. 100 år. Særligt Kenya frembringer glimrende kvaliteter, der er betinget af landets beliggenhed mellem 1500 og 2100 meters højde og den vulkanske undergrund. En kraftig maltsmag og friskhed kendetegner de sorte teer fra Kenya. Men også i østafrikanske lande som Zimbabwe, Rwanda, Malawi, Tanzania og Sydafrika produceres der meget fine teer.

Asiatisk tedyrker

Kina - de sydlige regioner

Kina anses for at være teens fødeland. I ca. 2000 år er der blevet dyrket udsøgte sorter af grøn te i Kinas sydlige regioner Zhejiang, Hubei og Yunnan, Anhui, Hunan, Fujian und Sechuan. Men der produceres også sort te. En te, der er meget mild i smagen, da den indeholder meget lidt garvesyre. Kina er den største teproducent i verden.

Tedyrkere

Indien - Assam og Darjeeling

I Nordindien, i området Assam, ligger verdens største sammenhængende tedyrkningsområde, der strækker sig omkring 600 km langs med floden Brahmaputra. Assam-teplanten adskiller sig i vækst og udseende meget tydeligt fra andre tesorter. Den har bl.a. større blade og kan blive op til 25 meter høj, hvis den ikke kultiveres. Det fugtigvarme klima i Assam-området giver den sorte te en meget kraftig farve og har desuden en meget mørk farve, når den hældes op i koppen.

Mellem Nepal og Bhutan, i det østlige Himalaya, ligger området Darjeeling. Der vokser teen i en højde mellem 600 og 2000 meter og får sin særlige karakteristiske, lette og graciøse smagsaroma fra de stærke temperatursvingninger, som planten udsættes for, dvs. meget kølige temperaturer om natten og intensivt sollys om dagen. Smagsmæssigt anses Darjeeling for at være en af de fineste og mest kostbare teer i verden.

Indonesien - Java og Sumatra

Tedyrkningen er vidt udbredt på øerne Java og Sumatra. På den store subtropiske ø, Java, er der stadig mange aktive vulkaner - derfor er jordbunden rig på mineraler. Derved får teen en ganske bestemt attraktiv aroma. Den smager frugtagtig mildt og har en lysebrun farve. På Sumatra vokser teen i 800 til 1200 meters højde i øens centrale bjergland med fugtigvarmt tropeklima og nedbør hele året. De fugtige og varme temperaturer i Indonesien gør det muligt at høste te hele året rundt.

Sri Lanka - Ceylon Te

Sri Lanka, der ligger syd for Indien, har en lang tradition for tedyrkning. Teen sælges under landets tidligere navn som Ceylon te. Dyrkningsområderne ligger i en højde på mellem 500 og 2500 meter rundt om det hellige bjerg Adam's Peak. De store højder bevirker, at teplanten vokser meget langsomt - på denne måde er der mere tid til at udvikle en fin og samtidig intensiv aroma. I jo højere områder planten dyrkes, desto mere værdifuld er teen i smag og kvalitet. Smagen af Ceylon te er "friskbitter", og teen er karakteriseret ved sin gyldne farve.

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne? *

Datovælger *

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.
div>

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.