Kaffedyrkning

Dyrkningsområder

Dyrkningsområder for kaffe i ALDI

Der findes nu til dags mere end 70 lande, som dyrker kaffebønner af relevant størrelse. Alle disse lande befinder sig i det såkaldte 'kaffebælte', som ligger ca. 30 grader nord og syd for ækvator. Kaffeplantagerne ligger mellem 800 og 2.000 meter over havets overflade. De kaffebønner, som udvælges af ALDI's leverandører, stammer fra bl.a. Mellem- og Sydamerika, Østafrika og Asien.

Kaffeplanten

Kaffeplanter - kaffe hos ALDI

Kaffetræer og -buske kan alt efter sort blive mere end 10 meter høje og har små hvide blomster, der dufter let sødligt og minder om jasmin. Træerne bliver dog som regel beskåret til en højde på mellem to og fire meter, idet smagen i bønnerne derved udvikles bedre, og bønnerne er lettere at plukke.

Der skelnes typisk mellem to typer kaffeplanter: Arabica og Robusta. Arabicabønnen er kendt for en finere og mildere smag, hvor Robustabønnen har en mere kraftig og bitter smag.

Høsten

Kvinde høster kaffe - ALDI

På de fleste kaffeplantager bliver kaffen høstet én gang om året, dog kan der fremkomme områder, hvor det passer bedre med en halvårlig høst. Buskene, der kan blive op til 25 år gamle, bærer første gang frugt efter tre eller fire år. Bærrene kan tidligst plukkes, når de er vokset og blevet plejet seks til syv måneder på træerne. Det er meget vigtigt, at kaffebærrene plukkes med håndkraft, da de modnes på forskellige tidspunkter på træerne.

Videreforarbejdningen

Videreforarbejdning af kaffe - ALDI

De let rødlige kaffebær rummer normalt to grønne kaffebønner. I videreforarbejningen af bønnerne findes to forskellige tilberedningsprocesser: en tør og en våd. I den våde tilberedningsproces udføres forskellige rengøringstrin, en afskalnings- og fermenteringsproces samt en efterfølgende tørretid. Den våde proces sørger for at løsne frugtkødet og hinden skånsomt fra bønnerne. Til produktionen af ALDI's kvalitetsmærker 'Markus' og 'Moreno' anvendes overvejende den våde tilberedning, fordi kaffebønnes smag på denne måde bevares bedst. I den tørre tilberedningsproces bliver de modne kaffebær tørret i solen indtil af kaffebønnerne løsner sig fra skallen. For at fremskynde processen og undgå gæring, bliver bærene vendt flere gange dagligt.  

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne? *

Datovælger *

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.
div>

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.