Tekop og lavendel

Teguide

Hvorfor kan så mange mennesker godt kan lide te? Fordi te smager godt. Desuden er te en af de billigste drikke, der findes. Derfor er te formodentlig, bortset fra vand, det der drikkes mest af i verden. Det skønnes, at der hver dag bliver drukket 700 milliarder kopper te i verden. I Danmark hører te, sammen med vand og kaffe, til de vigtigste drikke.

At tilberede de tørrede teblade rigtigt er ofte et spørgsmål om viden. Vi vil derfor gerne give dig nogle vigtige tip om tilberedning, f.eks. om opbevaring, vandkvalitet og temperatur, om overhældning samt om dosering og trækketid. Læs her:

Opbevaring

Hvis teen opbevares korrekt, er den meget langtidsholdbar. Den kan uden problemer opbevares i årevis. Fagfolk anbefaler at opbevare teen i en lukket dåse, da den ellers let optager fremmede aromaer. Blikdåser, der kan lukkes tæt; glas, der beskytter mod sollys og keramikkrus er særdeles velegnet til at opbevare te.

Vandkvalitet

Te smager altid lige så godt, som det vand, den tilberedes med. Til tilberedningen af sort eller grøn te er det bedst at bruge blødt vand (vandhårdhed 0 til 7 °dH, dvs. med et lavt klor- og kalkindhold). Hvis kalk- eller klorindholdet i vandet er højt, bør det behandles med et vandfilter. Naturligvis kan man også bruge flaskevand uden gas med et lavt mineralindhold - her er smagen neutral. Vandet skal være friskt og koge lige før det hældes over teen.

Sort te samt urte- og frugtte brygges altid med kogende vand. Ved grøn te er der store udsving i tesorternes intensitet - her bør vandets temperatur kun være på ca. 80 °C.

Infusionen

Vi anbefaler følgende fremgangsmåde, når der anvendes løse teblade: Hæld det friskkogte varme vand over bladene og ikke omvendt. Tebladene skal kunne folde sig godt ud i kanden og må ikke presses sammen - kun på denne måde kan aromastofferne og smagsnuancerne fordele sig jævnt. Det er optimalt, hvis bladene hældes over med varmt vand i en varmebestandig beholder og at teen derefter hældes i koppen gennem en si.

Naturligvis kan man også anvende en siindsats med godt gennemløb eller en tepose - disse skal imidlertid rengøres omhyggeligt med jævne mellemrum. Hvis man køber en tesi, skal den være af en god kvalitet og af et godt materiale, så teen kan nydes uden en ubehagelig bismag.

Dosering

Vores teeksperter anbefaler at følge vejledningerne om dosering og trækketid på ALDI-teernes emballage for at få en optimal smagsoplevelse. Hvis du gerne vil have en mere intensiv aroma, skal trækketiden blot forlænges. Alternativt kan du bruge mere te eller mindre vand.

  • Sort te har en mere intens smag end f.eks. grøn te. Sorte te bør trække i ca. tre minutter, så teinen har udviklet sig fuldt ud.
  • Grøn te bør aldrig hældes over med kogende vand, da den i så fald kan risikere at samge bittert. Det anbefales at lade vandet køle af nogle minutter, efter at kogepunktet er nået, og først derefter hælde det over teen.
  • Ved frugt- og urtete afhænger intensiteten først og fremmest af blandingen. Dvs. af urternes og frugternes egen smag. Disse teer skal altid hældes over med kogende vand og trække i ca. fem til ti minutter.
Teblanding i metalæske

Sort te

Det kendetegner sort te, at den er mere intens i smagen end f.eks. grøn te. Hvis du godt vil have, at den sorte te virker opvirkende, skal den trække i 3 minutter. Så er koffeinen trukket helt ud. Er trækketiden længere end 5 minutter, har teen gennem det øgede tanninindhold en afslappende virkning.

Grøn te

Om grøn te er det vigtigt at vide, at du aldrig bør overhælde den med kogende vand, da den i så fald kan den komme til at smage bittert. Det anbefales at lade teen køle i et par minutter, efter den har trukket, før du serverer den.

Te på viskestykke og træbord

Frugt- og urtete

Hvad frugt- og urtete angår, afhænger intensiteten i høj grad af teblandingen. Hvor meget smager urterne eller frugterne igennem? Fremgangsmåden er simpel: Teen skal altid overhældes med kogende vand og trække i omkring fem til ti minutter.  

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne? *

Datovælger *

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.
div>

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.