Jonas Tofterup - Master of Wine

Jonas Tofterup - Master of Wine

  1. Forside
  2. Vores varer
  3. Vin
  4. Jonas Tofterup - Master of Wine

Tips, tricks og gode råd fra Danmarks førende vinekspert

Jonas Tofterup MW har som den første dansker bestået verdens sværeste vin-eksamen, Master of Wine. Sammen med ALDI skal han opsnuse og udvælge de bedste vine til fornuftige priser. På denne side får du løbende gode tips og tricks til vinens verden – og ikke mindst gode fif om gode vine til forbrugervenlige priser.

Esbjergenseren Jonas Tofterup MW har opnået det, som ingen vinkyndig dansker har gjort før. Han har gennemført og bestået den ypperste uddannelse inden for vinens verden, Master of Wine. På verdensplan er der kun 394 Masters of Wine fordelt på 30 lande.

Og det får ALDI’s danske, vinglade kunder nu glæde af. ALDI og Jonas Tofterup MW har indgået et flerårigt samarbejde, der skal sætte fokus på gode vine til forbrugervenlige priser. Jonas Tofterup MW glæder sig over partnerskabet med ALDI.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at finde de bedste vine til markedets bedste priser - til glæde for kunderne”, siger Jonas Tofterup MW.

Jonas Tofterup - Master of Wine

Jonas Tofterup MW vil hver måned udvælge ekstra gode vine til ekstra favorable priser, som du kan købe i ALDI. ALDI skal være den discountbutik, der bedst forstår kunderne. Vinudvalget skal afspejle danskernes efterspørgsel, derfor vil Jonas Tofterup MW i samarbejde med ALDI’s professionelle vinindkøbere finde de bedste vinoplevelser til forbrugervenlige priser.

”Når man har gennemført Master of Wine-uddannelsen har man en fantastisk bred viden inden for vinbranchen - lige fra drueavl til vinproduktion, og fra markedstendenser til køb og salg af vine. Med den baggrund ved man, hvor meget en vin fra et givent område og af en bestemt kvalitet skal koste. Dermed kan man finde den bedst mulige pris-kvalitet som indkøber af vin. Og det glæder jeg mig til at fortælle mere om til ALDI’s kunder”.

Rangering af vores vine

For at gøre det så nemt som muligt at gennemskue hvilke vine der som minimum er gode vine til prisen, vil Jonas Tofterup give de vine, som han har været med til at udvælge, point. Pointene gives på baggrund af hvor god vinen er i forhold til prisen. De point, som vinen får, vil så blive omdannet til en medalje af enten bronze, sølv, guld eller platin.

En bronzemedalje gives til en vin, der er god i forhold til prisen og sølvmedalje til en glimrende vin til prisen. Guld- og platinmedaljer gives sjældent, da disse vine er meget svære at finde, og kun til vine som er helt exceptionelle i forhold deres pris.

Det kan også resumeres således:

Rangering af vine

Om Jonas Tofterup

Det er ikke let af blive Master of Wine. På verdensplan er der kun 394 Masters of Wine – og Jonas er altså den første fra Danmark.

”Kun cirka 5 % af dem, der påbegynder uddannelsen, afslutter den. De fleste ryger fra ved blindsmagningen til eksamen på andet år, hvor man skal smage 36 vine og fortælle, hvor de er fra, varieteten af druerne, hvad vinen koster, hvilket marked den sælges på, vinens alder og ikke mindst, hvilke personer, der drikker den. Så det er en ret hård uddannelse”, siger Jonas Tofterup.

Men vineksperten har nu også en erfaring ud over det sædvanlige. Ud over sin nye titel har han også en bachelorgrad i fødevarevidenskab fra Københavns Universitet og en kandidatgrad i vitikultur, der er læren om drueavl, samt ønologi, der er læren om vinproduktion. Han har interesseret sig for vin, siden han som dreng sammen med sin familie besøgte Europas vingårde. Men den ypperste uddannelse, Master of Wine, er kronen på værket.

Læs mere om Master of Wine-uddannelsen her.

Jonas Tofterup dufter til vin
Udvalg af vine

Se vores udvalg af vine

Se her

Påmindelse af

Fejl! Beklager, der er sket en fejl. Prøv igen senere.

Skal vi sende dig en besked, når varen er i butikkerne? *

Datovælger *

Påmindelsesdag
To dage før
En dag før
Samme dag
Tidspunkt
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Bemærk
  • For at kunne benytte vores gratis påmindelsesservice, skal du autentificere dig selv. Indsat venligst din e-mailadresse eller telefonnummer og klik på "Aktiver påmindelse". Afhængig af hvilken enhed du har valgt, vil du derefter modtage en besked med et bekræftelseslink i din indbakke eller telefon. Klik venligst på linket for endeligt at aktivere påmindelsen. Derefter er der ikke brug for mere autentificering.
  • Udfyld venligst alle felter markeret med *.
  • For at kunne benytte denne formular skal cookies være aktiveret i din browser.
  • Påmindelsen kan kun aktiveres, hvis du har valgt en dato ude i fremtiden og klikket på bekræftelseslinket i din e-mail eller sms.
  • Din e-mailadresse og/eller telefonnummer vil blive gemt for at kunne sende dig en påmindelse, om den valgte vare samt for at kunne benytte denne service i fremtiden. Du kan enhver tid afmelde dig vores påmindelsesservice via denne side: "Påmindelsesservice Afmeld"
  • Bemærk venligst, at det kun er tilladt at benytte servicen, hvis du selv er indehaver af e-mailadressen eller telefonnummeret.

Beklager, tilbuddet er ikke længere gældende

Dette tilbud er udløbet

Påmindelse aktiv

Bekræftelse af påmindelse

Du vil modtage en påmindelse d. ${date} kl. ${time}.

Bekræft din e-mailadresse

Bekræft dit telefonnummer

Bekræft din e-mailadresse og dit telefonnummer

Vi sender dig en e-mail, så du kan bekræfte din e-mailadresse. Klik venligst på linket i mailen. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.

Vi sender dig en sms, så du kan bekræfte dit telefonnummer. Klik venligst på linket i beskeden.

Vi sender dig en e-mail og sms, så du kan bekræfte din e-mailadresse og dit telefonnummer. Hvis bekræftelsessiden ikke vises, bedes du kopiere linket og sætte det ind i din browser.